Kompetenceudvikling

Vil du være god?

Michael Binzer
Skrevet af Michael Binzer

Har du lyst til at blive rigtigt god til en eller flere ting her i livet? Så se at kom igang med at træne på det. Meget forskning viser at hvis du skal blive rigtigt, rigtigt god til EN ting…

Har du lyst til at blive rigtigt god til en eller flere ting her i livet?se at kom igang med at træne på det. Meget forskning viser at hvis du skal blive rigtigt, rigtigt god til EN ting, så skal du træne ca. 10.000 timer på det! Læs evt Malcolm Gladwells “Blink” – og bliv inspireret.

Min erfaring er at talent IKKE er nok – der skal både hård og meget træning til, næsten uanset hvad du vil være rigtigt god til. Ja, faktisk er det at have et talent indenfor sport, på dit arbejde eller i dit personlige liv ikke det samme, som at du vil opnå gode resultater bare fordi du er talentfuld. Det kræver træning – massevis af træning. Så uanset om det er gruppedynamik med andre mennesker, ledelse, kommunikation, fodbold, skindsyning eller et konkret fag, som at blive tømrer, så kræver det hårdt arbejde at blive virkelig, virkelig god til noget. Så hvad har du lyst til at blive god til? Eller måske er spørgsmålet snarere: hvad ER du rigtigt god til? Og hvordan er du blevet det?

Jeg ved at jeg er god til at arbejde med andre mennesker – i grupper eller individuelt. Måske både fordi jeg har trænet meget på det, men også fordi jeg kan lide det. Siden jeg var godt 13 år gammel har jeg været skitræner, senere leder i skiklub, så i frivillig organisationer, så i mit arbejdsliv – og derfra er det bare gået stærkt. Men jeg har trænet og atter trænet på at arbejde med menneskelige dynamikker og forståelse af disse.

Tilbage til dig. Hvad kunne du rigtigt godt tænke dig at blive god til? Og er du VILLIG til at træne hårdt nok på netop det – og længe nok? Eller med andre ord: snakker du bare om hvad du vil? Eller gør du rent faktisk noget ved det?

Mbinzer.com

 

Om forfatteren

Michael Binzer

Michael Binzer

Hvad hedder du?
Michael Binzer, 47 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg startede i Mentorix.gl fra 01. april 2015 og arbejder primært med alle områder indenfor strategiudvikling og implementering af strategi, ledelses-, organisations- og personlig udvikling. Jeg har erfaring i at arbejde med såvel virksomheder som offentlige forvaltninger, foreninger og frivillige organisationer gennem mere end 15 år.
Min styrke er at arbejde i intensive forløb med medmenneskelige dynamikker i teams, der medvirker til at øge implementeringskraften i organisationer og udvikle ejerskab til opgaverne.
Se mere på www.linkedin.com/in/michaelbinzer eller twitter: @michaelbinzer