Inspiration Kompetenceudvikling Organisationsudvikling Samfundet

AWG = kompetenceudvikling for mange

Michael Binzer
Skrevet af Michael Binzer

E-learning kompetencer til AWG Skills Committee

af Nick Etlar

Prøv at forestille dig at din virksomhed pludselig fik over 1000 medarbejdere der indenfor få måneder alle skulle igennem en række forberedende seminarer eller kurser som Projektledelse, Engelsk, førstehjælp, Service, Kultur og meget andet. Herudover kommer medarbejderne ikke på én gang, men rettere “lige pludselig” og uafhængig af tid og sted skal de have det nødvendige kompetenceløft. Nogle nøglepersoner trækker sig fra deres poster og nogle nye kommer til, der hurtigt skal kunne overtage.
Da langt de fleste bidragsydere også har et fuldtidsjob, så er hele denne indsats bare oveni det der normalt skal håndteres. AWG er en fantastisk udfordring på mange niveauer, men også en mulighed.
Skills til Skills Committee
Skills Committee har været igennem et intenst 2 dages forløb omkring e-learning. E-learning er nemlig en stor del af løsningen for en række af disse problemstillinger – og det helt centrale i denne løsning er at “kunne selv”. Så det har de lært. Skills Committee er blevet introduceret til en dynamisk e-learning platform specielt designet til at fjerne den tekniske barriere og lade de der har viden (om ethvert emne) skabe kurser og kompetenceudvikling.
Platformen er udviklet af Mentorix og er en innovativ cloud baseret learning platform. Vi gør det nemt for alle at lave visuelt smukke, inspirerende online kurser. Ingen kreative begrænsninger og ingen teknisk kode er krævet for at kurserne online.
Det handler om at gøre det nemt – for alle. Komiteen består af en sammensat gruppe af dygtige mennesker, men trods alt meget forskellige baggrund som for de flestes vedkommende aldrig har prøvet at lave e-learning før. Men hold da op hvor de kunne. Jeg har sjældent oplevet en lignende spørgelyst – og et højrere ambitionsniveau. Så måske var det ikke så svært alligevel, med de rigtige redskaber og introduktion i hånden.
Så hvad er de blevet inspireret til? Komiteen har fået set hvordan det kan lade sig gøre. De har oplevet at de kan selv og facilitere processen for andre. Fået fjernet barrieren og set hvor lidt der skal til for at det bliver godt. Som en del af oplevelsen var det også vigtig at forstå at vi alle render rundt med et videokamera i lommen. At man kan producere fantastiske resultater med ekstremt simple forhåndenværende midler og at det dermed bliver muligt.
Rekutteringsevent i Grønlandsbanken
Dagen før undervisningen blev jeg bedt om at filme en event i Grønlandsbanken og det var en god chance for at sluge min egen medicin. Jeg optog derfor hele eventen på en mobiltelefon tilsluttet en mikrofon og intet andet. Jeg ville gerne bevise for deltagerne den næste dag, at det ikke kræver 100.000 kr. i udstyr eller en 4-årig uddannelse som fotograf at lave et resultat i høj kvalitet. Ud over at de så lidt underholdende ud, så blev resultatet helt perfekt. Og næste dag skulle komiteen jo naturligvis også mestre den disciplin.
Pointen er at produktion af god læring slet ikke er et uoverstigeligt bjerg. Og I dag er teknologien kommet så langt at videoproduktion kan laves med mobiltelefon og på få øjeblikke blive tilgængeligt for andre der har behov for samme viden. Det er her er et af vores bidrag til AWG – og forhåbenligt vil det lykkedes os at nå længere ud i det Grønlandske samfund og virksomhederne på nationalt plan.
Deltagerne i Skills Committee i undervisningen:
Malik H. Olsen (mig – formand for Skill Development)
Uiloq Mulvad Jessen (næstformand for Skill Development)
Mette Barslund (komité medlem)
Henriette Rosing (komité medlem)
Ungaaq Abelsen (komité medlem)
Inger Eriksen (projektkoordinator – AWG sekretariatet)

Om forfatteren

Michael Binzer

Michael Binzer

Hvad hedder du?
Michael Binzer, 47 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg startede i Mentorix.gl fra 01. april 2015 og arbejder primært med alle områder indenfor strategiudvikling og implementering af strategi, ledelses-, organisations- og personlig udvikling. Jeg har erfaring i at arbejde med såvel virksomheder som offentlige forvaltninger, foreninger og frivillige organisationer gennem mere end 15 år.
Min styrke er at arbejde i intensive forløb med medmenneskelige dynamikker i teams, der medvirker til at øge implementeringskraften i organisationer og udvikle ejerskab til opgaverne.
Se mere på www.linkedin.com/in/michaelbinzer eller twitter: @michaelbinzer