Kompetenceudvikling Ledelse Organisationsudvikling personlig ledelse Produkter - Strategi udvikling

Gummistøvleledelse

Michael Binzer
Skrevet af Michael Binzer

Mange fancy ord er benyttet til at beskrive ledelsestilgang og modeller i diverse konsulenthuse og lederguruer. Mentorix har nok en lidt anden tilgang til en balancering af teori og praksis. Vi er meget praksisorienterede og sætter en ære i at få ting til at fungere godt hos kunderne. Det at skabe værdi handler om at skabe varige resultater og ikke bare en smart model, som forsvinder med konsulenten. Det fik vi sat ord på midt under et strategimøde i vores selskab. Vi har kompetenceudvikling som sin kerneydelse. Kenny Munck  satte ord på den form for ekstra værdi partnerkredsen i Mentorix er kendetegnet ved. Han udbrød: vi er GUMMISTØVLE folket. Vi er dem der tør gå ind og arbejde med teams – i ledelses- og/eller projektteams. Vi er optaget af at sætte klare krav, rammer og så arbejde intenst med at få teamet til at levere de aftalte leverancer til aftalt tid og sted.

At det så kan betale sig at have værktøjskassen i orden og godt fyldt op er en anden sag. Det er en grundlæggende forudsætning for at kunne skabe de praktiske løsninger, at din værktøjskasse er fyldt med gode værktøjer til at løse de udfordringer du eller din organisation står overfor. Det gør Mentorix gennem sin store værktøjskasse bestående af f.eks projektværktøjerne: Prince2, Agile, Scrum og MSP samt underliggende metode til at løse opgaverne. En af de måder vi arbejder på er at flytte folk fra tanke til handling ved at benytte en metode, der tager dig fra en idé til en konkret strategi – videre til at få formuleret et projekt til et resultat – videre igen til at byggt. e en implementeringsplan, hvor du kan måle effekten – og så evaluere ideen på nyt. En holistisk tilgang til at arbejde systematisk med ideer.

På mange måder så handler mange problemstillinger og udfordringer om at få en oversigt over opgaver og løsningsmodeller. Herefter handler det meget om at sammensætte det rigtige team til at løse opgaven indenfor en givet ramme. Lige netop det er Mentorix specialkompetence. Vi er dygtige til værktøjerne, men endnu dygtigere til at få teams til at samarbejde, så det fulde potentiale i dit team udløses. Det kræver håndelag, erfaring og “gummistøvleledelse”. Og hvad er det så?

Gummistøvleledelse består i at tage gummistøvlerne på, skrue ærmerne op og gå ombord i problemstillinger og udfordringer SAMMEN med de folk i din organisation, som skal løse opgaven. Ikke som en udefra kommende konsulent, men som en del af teamet. Det gør vi ved at gå helhjertet ind i opgaven, og ikke forsvinde ud af døren med det samme opgaven er vanskelig. Det består i at aftale et ordentligt forløb, som ikke “kun” peger på løsninger, men også er med til at implementere dem – og evaluere på resultaterne. Kort sagt: vi bliver i båden sammen med dig, og forsvinder først når opgaven er løst. Det kræver som sagt erfaring, hvilket vi stiller med gennem seniorkonsulenter, der selv har siddet med de vanskelige udfordringer, og ikke bare finder de lette løsninger. Er du nysgerrig? Så se vores produktkatalog her: http://www.mentorix.dk

Eller prøv et af vores e-learning produkter, som tager dig igennem de værktøjer du får brug for at have en forståelse for anvendelsen af i praksis.

Om forfatteren

Michael Binzer

Michael Binzer

Hvad hedder du?
Michael Binzer, 47 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg startede i Mentorix.gl fra 01. april 2015 og arbejder primært med alle områder indenfor strategiudvikling og implementering af strategi, ledelses-, organisations- og personlig udvikling. Jeg har erfaring i at arbejde med såvel virksomheder som offentlige forvaltninger, foreninger og frivillige organisationer gennem mere end 15 år.
Min styrke er at arbejde i intensive forløb med medmenneskelige dynamikker i teams, der medvirker til at øge implementeringskraften i organisationer og udvikle ejerskab til opgaverne.
Se mere på www.linkedin.com/in/michaelbinzer eller twitter: @michaelbinzer