Kompetenceudvikling Produkter - Kompetenceudvikling

Iværksætter – tør du tage chancen?

Michael Binzer
Skrevet af Michael Binzer

Det at fejle er en forudsætning for at få succes. At fejle er at få feedback på dine ideer og turde tage chancen. Turde sætte ting igang – og ikke vente på at ting sker.

Iværksætter – smag lige på ordet. Sætte i værk. Det er ensbetydende med at man ikke bare venter på at ting skal ske. En iværksætter tager skeen i egen hånd og får ting til at ske. De tager chancen og udvikler deres ideer til koncepter – og får dem op at flyve, så de bliver realiseret.

Af natur så har jeg et iværksættergen. Jeg elsker at sparre på ideer, og jeg elsker at teste nye koncepter af i praksis. Om det så er kurser, forretningskoncepter eller personlig coaching, så har jeg lyst til at videreudvikle og tage chancer. Jeg ved at alle ideer ikke er lige gode, men der er kun EN måde at finde ud af det på: test det i virkeligheden – eller via Pre-to-typing (en testmetode uden at bygge det færdige produkt) – se link http://pretotyping.blogspot.com/p/what-is-pretotyping.html

Rigtigt mange mennesker har gode ideer, men rigtigt få realiserer deres ideer. Ergo ligger der noget krudt i at få forfinet sin ide – om og om igen. Det er en kæmpe proces at være åben for at arbejde intenst med sin ide over tid – og acceptere at den havner et helt andet sted end man starter.

Jeg har været så priviligeret – og er det fortsat, at jeg arbejder med en række iværksættere, der har det rette mindset. De er iværksættere af natur. De giver ikke op ved første forhindring, og de er indstillet på at det at fejle er en forudsætning for at få succes. De behøver ikke alle økonomisk støtte i opstarten, men i langt højere grad sparring i forhold til deres ide og koncept. Det er her mange fejler, fordi der ikke er et marked for deres ide/deres koncept/deres produkt.

I den forgangne uge faciliterede jeg en workshop omkring iværksætteri, hvor der var repræsentanter fra erhvervslivet (banker, revisionsselskaber etc.), offentlige institutioner (departement), erhvervsråd og så selvfølgelig iværksættere. I løbet af workshoppen blev det ganske klart at der mangler en samlet indsats – en fælles koordinering af de tiltag, der sker på iværksætterområdet. Der er mange velmenende tiltag, men ikke alle rammer målgruppen. Der genstår et arbejde med finde et fælles “tragt” eller trappestige for hvilken hjælp der gives til iværksætteren i forhold til hvilke behov den enkelte iværksætter har.

Med andre ord: ned i øjenhøjde med iværksætteren – og forstå vedkommendes behov, så man først derefter giver den rette rådgivning.j

Deloitte havde en fremragende illustration af Iværksætteri 2.0 med en konkret model for hvordan en trappestige med iværksætterens modenhed var i centrum. Det var konkret, vedkommende og lige til at gå til.

Eller bliv inspireret af andre og kig her: http://www.amino.dk/content/Omamino.aspx

Så hvad venter du på? Får du ting til at ske – eller snakker du bare om det?

 

Om forfatteren

Michael Binzer

Michael Binzer

Hvad hedder du?
Michael Binzer, 47 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg startede i Mentorix.gl fra 01. april 2015 og arbejder primært med alle områder indenfor strategiudvikling og implementering af strategi, ledelses-, organisations- og personlig udvikling. Jeg har erfaring i at arbejde med såvel virksomheder som offentlige forvaltninger, foreninger og frivillige organisationer gennem mere end 15 år.
Min styrke er at arbejde i intensive forløb med medmenneskelige dynamikker i teams, der medvirker til at øge implementeringskraften i organisationer og udvikle ejerskab til opgaverne.
Se mere på www.linkedin.com/in/michaelbinzer eller twitter: @michaelbinzer