Projekt og Program

Problemløsning i projekter (og andre steder)

Alle projekter løber fra tid til anden ind i meget svære og måske nærmest uløselige problemer. Der findes mange meget avancerede og dyre metoder der involverer dyre konsulenter, lange processer og store tanker.

Men det behøver ikke at være sådan – jeg kan f.eks. varmt anbefale en metode nem, sjov og meget effektiv metode, som vi jo kunne kalde ”sæt halen på æslet”.

Skulle der være enkelte, der ikke lige kender legen, så handler det i al sin enkelthed om, at man med bind for øjnene skal forsøge at placere en hale på et tegnet æsel. Nemt, underholdende og alligevel ret svært.

Måske undrer du dig lidt over, hvad ”Sæt halen på æslet” har projektarbejde at gøre?

– en hel del, faktisk.

 

Forestil dig, at det omtalte æsel er dit problem. Udstyr nu hver af projektdeltagerne med en hale, hvorpå den enkelte skriver en ide til at løse problemet. Hver deltager må godt lave flere haler…

Første runde har alle bind for øjnene når de prøver at sætte deres haler tæt på æslet (=problemet). Forfatteren til den hale der er tættest på må nu vælge hvor mange og hvilke løsningsforslag, der skal arbejdes videre med. Teamet er med i afgørelsen og Projektlederen udarbejder sammen med forfatteren til den eller de ideer der skal arbejdes videre med en kortfattet handlingsplan.

Lyder det skørt? Det er det måske også, men faktisk er det at turde vælge de innovative og utraditionelle veje netop er kernen i meget af projektlederens arbejde.

Det handler nemlig ikke om skabeloner og metoder, men om at udnytte de ressourcer der ligger gemt i projektdeltagerne.

Om forfatteren

Kenny Munck

Kenny Munck

Hvad hedder du?
Kenny Munck, 46 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg har oprindeligt stiftet Mentorix. Jeg arbejder meget med ledelse, strategi og forandring. Så underviser jeg på en række af vores certificeringskurser, f.eks. PRINCE2®, MSP® (Managing Succesful Progammes). Opgaver jeg har løst i Grønland er: indførelse af ny projektkultur. Her arbejder vi både med holdning, kompetencer og værktøjer indenfor projektledelse. I en projektkultur handler det om projekter med mennesker i centrum. Jeg har arbejdet med bl.a. Selvstyret, Kommunen, Air Greenland, Tele, og Nukissiorfiit.