Inspiration Kompetenceudvikling Samfundet

Samfundsansvar = god forretning

Michael Binzer
Skrevet af Michael Binzer

Jeg har lige misset en tur til Sisimiut på grund af tåge i både Maniitsoq og Sisimiut, hvorefter jeg strandede i Kangerlussuaq en hel dag trods dygtig indsats af Air Greenlands pilot Niels Peter Lukassen.

Men alligevel nåede jeg at deltage i et telefonmøde med en meget engageret flok i Sisimiut bestående af erhvervsfolk og folk fra den ene folkeskole i byen, Minngortuunnguup Atuarfia. Formålet var “Virksomhederne ud på skolerne – og skolerne ud på virksomhederne” – en arbejdstitel på et pilotprojekt i regi af CSR Greenland, hvor der startes med fire skoler i Qaqortoq, Paamiut, Sisimiut og Aasiaat.

Pilotprojektet går ud på at finde ud af lokale initiativer, der skal gøre ældstetrinnene i folkeskolen (8. og 9. klasserne) bedre i stand til at vælge retning, når de skal ud af folkeskolen. Det vil sige initiativer, der gør valg af – og ophold i erhvervspraktik bedre gennem en lang række aktiviteter, så som forældreinddragelse via aftenmøder, koordinering af praktikophold og konkrete rammer for indholdet, tættere dialog mellem folkeskolen og erhvervsvirksomhederne samt events, der gør at eleverne får bedre indsigt førend de skal vælge retning efter folkeskolen. Men også mere jordnære ting, som at møde til tiden, blive stillet krav til og være i stand til at præsentere sig selv foran en potentiel arbejdsgiver. Kort sagt: bedre være i stand til at træde ind på arbejdsmarkedet.

Jeg tror på projektet, lige som en lang række af de involverede, der spænder lige fra IMAK (lærernes forening), CSR Greenland, Erhvervsvirksomhederne lokalt i byerne og så ikke mindst lærerne, skolevejlederne og de involverede skoleinspektører. Hvad synes du? Tror du at vi lykkes med at få tændt de unge?

 

Om forfatteren

Michael Binzer

Michael Binzer

Hvad hedder du?
Michael Binzer, 47 år
 
Hvad laver du i Mentorix?
Jeg startede i Mentorix.gl fra 01. april 2015 og arbejder primært med alle områder indenfor strategiudvikling og implementering af strategi, ledelses-, organisations- og personlig udvikling. Jeg har erfaring i at arbejde med såvel virksomheder som offentlige forvaltninger, foreninger og frivillige organisationer gennem mere end 15 år.
Min styrke er at arbejde i intensive forløb med medmenneskelige dynamikker i teams, der medvirker til at øge implementeringskraften i organisationer og udvikle ejerskab til opgaverne.
Se mere på www.linkedin.com/in/michaelbinzer eller twitter: @michaelbinzer